Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампа аирбег

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампа аирбег

Колеги,днес запалих колата и я подкарах,но лампичката за аварирал аирбег не престава да свети.Като уточнение казвам,че колата е в мен от 3 г и за пръв път ми прави този проблем.Не съм я удрял,всичко друго по електрониката си е изрядно.Предполагам,че това е някаква грешка,защото не съм я карал цяла зима и днес я подкарах за пръв път от декември.Дайте идеи.Благодаря предварително.

Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщение
    Колеги,днес запалих колата и я подкарах,но лампичката за аварирал аирбег не престава да свети.Като уточнение казвам,че колата е в мен от 3 г и за пръв път ми прави този проблем.Не съм я удрял,всичко друго по електрониката си е изрядно.Предполагам,че това е някаква грешка,защото не съм я карал цяла зима и днес я подкарах за пръв път от декември.Дайте идеи.Благодаря предварително.
    Отиди на дигагностика и да ти изчистят грешката. Най вероятно нещо от седенето на колата или вероятно от датчика под пасажерската седалка.
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Comment

Колега моята също светва от време на време зависи как сяда пасажера и после сама изгасва и когато отида на диагфностика никога не свети и немога да хвана от каде идва проблема !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Значи за момента мога да карам и така без да се притеснявам....

Comment

Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщение
          Значи за момента мога да карам и така без да се притеснявам....
          Като я купих,не работеше километража и смених целия прибор.Като свалих оригиналния,видях че пред светодиода на тая лампа имаше сериозна лепенка. С другото табло светна лампата за еърбег и макар че чистих грешка 2-3 пъти,си свети и досега. Казаха ми,че е заминал датчика под пасажерската седалка,ама ми оферираха няква суперцена и се отказах.
          ...
          155 1,6 TS 16V `96
          166 2,4 JTD `99
          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Благодаря ви за инфото.Ще ида да изчистят грешката по нататък,но ако проблема се повтори няма да се кахъря много,нека си свети))))

---------- Post added at 13:06 ---------- Previous post was at 13:06 ----------

Само да попитам къде точно се намира този датчик под седалката и леснодостъпен ли е,как изглежда?

Comment

Колега,да не си сложил нещо на седалката на пасажера ,че аз като взех колата и отивам до магазина да взема почерпка и съм оставил торбата на седалката и лампата не престана да свети.И викам баси ,тя не изчака да я платя и ..а проблема бил в една торба
              Алфа...всичко друго е компромис!
              http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
              Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
              Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
                Колега моята също светва от време на време зависи как сяда пасажера и после сама изгасва и когато отида на диагфностика никога не свети и немога да хвана от каде идва проблема !
                Това че е изгаснала не значи че на диагностиката не се вижда напротив вижда се от какво е светила
                Освен това твоята кола е след 2002г. и затова гасне сама по старите не могат да гаснат сами
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

А докато свети индикацията и съответно има записана грешка, при евентуален удар дали ще сработят възглавниците?
                  166 2.4 JTD

Comment

Според мен да
                    АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
                    LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
                      А докато свети индикацията и съответно има записана грешка, при евентуален удар дали ще сработят възглавниците?
                      Да
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колега,нищо няма на седалките.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Това че е изгаснала не значи че на диагностиката не се вижда напротив вижда се от какво е светила
                          Освен това твоята кола е след 2002г. и затова гасне сама по старите не могат да гаснат сами
                          Ами значи скоро я очаквай да видим от какво е

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Working...
                          X